Spaanse bankrekening openen

Veilig een hypotheek in Spanje afsluiten?

Vraag de Hypotheek Check aan!

Spaanse bankrekening openen

Mogelijkheden voor buitenlanders

In Spanje kunt u als buitenlander een Spaanse bankrekening openen. In principe kunt u dit bij alle Spaanse banken doen, echter niet bij alle Spaanse banken gaat dit van een leien dakje. Wij raden u aan om een Spaanse bank te kiezen die gericht is op buitenlanders in Spanje. Het is fijn om financiële zaken te regelen in het Engels en niet in het Spaans. Check altijd of internetbankieren in het Engels wordt aangeboden, wel zo handig als u niet voldoende Spaans spreekt.

WeCare Mortgages kan zelfs een Spaanse bankrekening openen bij een Spaanse bank met Nederlands sprekende medewerkers. Makkelijker kunnen we het niet maken!

Een Spaanse bankrekening op afstand openen

Zonder rompslomp kunnen wij voor u een Spaanse bankrekening openen. Een NIE nummer is hierbij niet verplicht.

De kosten voor het hebben van een Spaanse bankrekening bedragen €35 per trimester. U ontvangt hiervoor:

  • Een Master debit card en op aanvraag een credit card
  • Kosteloos internetbankieren
  • Kosteloos onbeperkt automatische overboekingen
  • Kosteloos overboeken binnen Europa tot €50.000

Als u zich in een later stadium als resident in Spanje laat registreren zijn de kosten vaak lager. Als u maandelijkse inkomsten op de rekening laat storten hoeven er vaak helemaal geen kosten meer betaald te worden. De kosten die u betaalt aan WeCare Mortgages voor het openen van de Spaanse rekening bij BancSabadell bedragen eenmalig €100,-.

 

Hebt u vragen over het openen van een bankrekening? Aarzel niet om contact op te nemen. We staan u graag te woord.

Keuze uit verschillende type rekeningen

Afhankelijk van wat u met de Spaanse bankrekening gaat doen, kunt u kiezen uit verschillende rekeningen. Wanneer uw loon op deze rekening gestort zal worden, dan kunt u kiezen voor een speciale salarisrekening die bepaalde voordelen geeft.

Als tweede huizenbezitter kunt u een Spaanse bankrekening openen om uw maandelijkse kosten te kunnen betalen. Tegenwoordig kunt u de Spaanse NUTS bedrijven ook betalen via een Nederlandse IBAN nummers. Helaas accepteren nog niet alle Spaanse bedrijven Nederlandse IBAN nummers, zoals bijvoorbeeld de meeste Spaanse verzekeraars.

Een Spaanse bankrekening openen op naam van een onderneming is ook mogelijk mits u in het bezit bent van een Spaans BTW nummer.

w

Heeft u vragen?

We care!

Neem gerust contact op met onze specialist op +34 952 263 023 of stuur een e-mail.

Heeft u hulp nodig bij het openen van een bankrekening in Spanje?

×

 

Hallo!

Klik hieronder om de conversatie te beginnen op Whatsapp.

× Hoe kan ik u helpen?