Spaanse banken

Veilig een hypotheek in Spanje afsluiten?

Vraag de Hypotheek Check aan!

Spaanse banken

Spaanse bankrekening openen

Als buitenlanders in Spanje is het mogelijk om een Spaanse bankrekening te openen en een Spaanse hypotheek af te sluiten. Omdat er weinig transparantie is bij Spaanse banken, raden wij u aan om een professionele tussenpersoon in te schakelen. Zeker als u de taal niet volledig beheerst en de wegen niet kent is dat van extra belang.

Voor de crisis

De Spaanse bankenmarkt werd tot ongeveer 2010 – 2011 gevoerd door een hele reeks van spaarbanken (45 Cajas) en banken. Cajas waren vaak kleinere, lokale spaarkassen. Deze spaarbanken zijn door de jaren heen en met name de laatste 10 jaar voor de crisis ontzettend gegroeid. Deze groei kwam voort uit vraag naar nieuwbouwwoningen en projecten. De spaarbanken hadden alles op alles gezet in deze sector en alles gefinancierd wat er te financieren viel. Toen de vastgoedbubbel in Spanje ontplofte kwamen deze spaarbanken in zeer grote financiële problemen.

Dit heeft ervoor gezorgd dat de Spaanse regering een aantal van de spaarbanken, bijvoorbeeld Bankia en CAM, heeft moeten redden en een groot aantal gedwongen heeft tot fusies. De rest die wel gezond waren zijn gefuseerd met kleinere spaarbanken en hebben zich “omgeschoold” tot bank, zoals CaixaBank. Met als gevolg de huidige situatie

Na de crisis

De situatie nu is dat er in Spanje 12 banken en nog maar 2 kleine spaarbanken bestaan namelijk Caixa Pollenca en Caixa Ontinyent, dit zijn twee kleine lokale spaarkassen in Mallorca en Valencia. De fusie periode is nog steeds aan de gang in Spanje en waarschijnlijk zullen nog een aantal banken elkaar overnemen. Men zal dan een situatie krijgen die vergelijkbaar is met Nederland, de markt zal bepaald worden door een stuk of 4, 5 of 6 grote spelers.

Binnen 48 uur een
Hypotheek- check

Voel u veilig met onze ervaren hypotheekadviseurs

Volledige begeleiding van A tot Z in het Nederlands

w

Heeft u vragen?

We care!

Neem gerust contact op met onze specialist op +34 952 263 023 of stuur een e-mail.

banco de espana
wecare mortgage team spanje

Spaanse banken

Samenwerkende banken

Door onze jarenlange ervaring met Spaanse banken hebben wij een zeer goede relatie kunnen opbouwen met de meeste Spaanse banken. Toch hebben wij onze voorkeursbanken. Dit zijn banken met een internationale oriëntatie, waarbij het personeel meerdere talen spreekt.

Van extra belang is dat de Spaanse banken complexe hypotheekdossiers van onze klanten begrijpen. Hiervoor is jarenlange intensieve samenwerking een vereiste. Ook na de crisis is WeCare Mortgages een betrouwbare en belangrijke partij voor de Spaanse banken met zeer positieve feitelijke prestaties.

WeCare Mortgages begeleidt bij het afsluiten van hypotheken over heel Spanje, inclusief de eilanden waaronder Ibiza, Mallorca en Tenerife. Onze samenwerkende banken hebben een groot kantorennetwerk en online gebruikersmogelijkheden.

Op afstand kun u via WeCare Mortgages een hypotheek afsluiten of alleen een Spaanse bankrekening openen.

Meer weten over uw mogelijkheden bij Spaanse banken?

×

 

Hallo!

Klik hieronder om de conversatie te beginnen op Whatsapp.

× Hoe kan ik u helpen?