Hypotheek aanvragen

Veilig een hypotheek in Spanje afsluiten?

Doe de Hypotheek Check!

Vraag uw Spaanse hypotheek via ons aan

Overzichtelijk, duidelijk en laagdrempelig

Een hypotheek aanvragen in Spanje is zonder deskundige hulp ingewikkeld en onduidelijk. Met de begeleiding van onze hypotheekadviseurs is een hypotheekaanvraag overzichtelijk, duidelijk en laagdrempelig. Zo hebben wij een duidelijk stappenplan ontwikkeld voor een transparante aanpak in het hele proces.

Voordat u een hypotheekaanvraag start, adviseren wij u eerst om de informatie op deze site goed door te lezen en vervolgens te beginnen met een Hypotheek Check. Belangrijk is dat u voorbereid en goed geïnformeerd met de hypotheekaanvraag begint. Dan zorgt u voor verhoogde kansen en een soepel verloop.

Onderzoek uw hypotheekmogelijkheden

Een ticket boeken naar Spanje is nóg leuker als u weet wat uw financiële mogelijkheden zijn voor het aankopen van een woning in Spanje. Een oriëntatie van de hypotheekmogelijkheden is in 48 uur gedaan via de Hypotheek Check, inclusief een Spaanse proforma offerte in het Nederlands.

In gesprek met onze hypotheekadviseur

Eenmaal de Hypotheek Check gemaakt, bespreken wij met u of de maandlasten bij u passen, of het hypotheekbedrag hoog genoeg is en met welke kosten u rekening dient te houden. Ook vertellen wij u hoe het Spaanse hypotheekproces in zijn werk gaat.

Documenten aanleveren

Een goede voorbereiding is het halve werk! De hypotheek kan worden aangevraagd zodra we alle documenten in bezit hebben. U hoeft geen documenten naar het Spaans te vertalen, dit doen wij voor u. Om snelheid in het hypotheekproces te bevorderen, zal uw hypotheekadviseur van WeCare Mortgages uw hypotheekdossier nauwkeurig met u doornemen. Wij streven naar totale transparantie in het proces om u een rustig gevoel te geven en wij werken hard voor een succesvol eindresultaat.

Uw hypotheek in Spanje aanvragen

Voordat u een bod gaat uitbrengen is het verstandig om een ´eerste hypotheek-akkoord´ van de bank te krijgen. Het voorbehoud van financieren kent Spanje niet. Met het zogeheten ´eerste hypotheek-akkoord´ kunt u een bod uitbrengen.

Taxeren van de woning

Nadat er financiële goedkeuring is verkregen kan de taxatie van de woning worden verricht. Deze stap is in elke situatie verplicht. Ook controleert de taxateur de juridische papieren van de woning. Een taxatierapport is 6 maanden geldig.

Uitbrengen offerte

In deze fase van het Spaanse hypotheekproces wordt de offerte uitgebracht. Middels de proforma offerte zijn de hypotheekvoorwaarden al bekend bij u. In deze stap ontvangt u ook het kostenoverzicht, alsmede de rest van de documenten ter voorbereiding op het passeren van de aktes.

Gelden overboeken naar Spanje

Uw advocaat zal de laatste juridische documenten overhandigen. U kunt het restant van de koopsom naar Spanje overboeken en de cheques worden uitgeschreven door de bank. De datum, tijd en notarisafspraak wordt bevestigd.

Notaris afspraak!

Eindelijk is het zover, u kunt naar de notaris. Neem wat te drinken mee en heb veel geduld, het kan soms uren duren. In Spanje zijn er vaak op het laatste moment nog zaken die geregeld moeten worden. Aan het einde van de dag bent u in bezit van uw droomhuis!

w

Heeft u vragen?

We care!

Neem gerust contact op met onze specialist op +34 952 263 023 of stuur een e-mail.

Wilt u weten welke hypotheek in Spanje het beste is voor uw situatie?

×

 

Hallo!

Klik hieronder om de conversatie te beginnen op Whatsapp.

× Hoe kan ik u helpen?