Hypotheek Spanje Berekenen

U zult op onze site geen rekenmethodes vinden om even snel uw hypotheekbedrag te kunnen vaststellen. Uit ervaring weten we namelijk dat die niet erg betrouwbaar zijn. Bovendien gebruiken de Spaanse banken beoordelingsmethodes die niet echt passen in geautomatiseerde rekenmodellen. Daarom geven wij de voorkeur aan persoonlijke berekeningen en adviezen.

Onze berekeningen en adviezen beginnen altijd met het bespreken van uw financiële situatie. Voor iemand in loondienst is een andere beoordelingsmethode van toepassing dan voor een zelfstandig ondernemer. En als uw inkomen voornamelijk uit huurinkomsten bestaan, zijn er weer andere rekenmethodes om de hypotheek in Spanje te berekenen.

Hypotheek Spanje berekenen:
Wat zijn de grootste verschillen met Nederland?

Bewijs van inkomen en (huidige woon- en krediet)lasten is leidend
Spaanse banken rekenen met netto inkomsten
 Het inbrengen van eigen middelen bij de aankoop van een Spaanse woning is vereist
 Aflossingsvrije hypotheken worden niet aangeboden
De vaste rente is gelijk aan de looptijd van de hypotheek
 Een taxatie is altijd nodig. Indien deze lager is dan de koopprijs, is de taxatie leidend

Beoordelingsmethode Spaanse banken

Door onze jarenlange ervaring met Spaanse banken hebben wij inzicht in de rekentools en beoordelingsmethodes, hierdoor kunnen wij nauwkeurig uw hypotheek Spanje berekenen.

Hypotheek Spanje berekenen – Inkomen als werknemer

Wanneer u in dienst bent van een bedrijf dat niet van u is, dan is een jaaropgave samen met een IB aangifte van het afgelopen jaar leidend voor de bepaling van het totale (netto) inkomen.
Extra verdiensten als overuren, bonussen en toeslagen worden meegerekend, echter met een andere factor dan het vaste inkomen. Als aangetoond kan worden dat het extra inkomen van structurele aard is, kan het soms toch mogelijk zijn om dit met het totale inkomen mee te rekenen.

Wat zijn de belangrijkste voorwaarden van een hypotheek in Spanje?
Doe de Hypotheek Check – Binnen 48 uur ontvangt u de resultaten.

WeCare Mortgages heeft het grootste
aanbod van Spaanse hypotheken
in heel Spanje

Lees verder

Met de hulp van WeCare Mortgages
tekent u de beste hypotheekofferte
in Spanje

Lees verder

WeCare Mortgages begeleidt u, door het
gehele hypotheektraject, uw hypotheek is
binnen 6 weken geregeld

Lees verder

Hypotheek Spanje berekenen – Inkomen als ondernemer

Naast het aanleveren van de Aangifte inkomstenbelasting willen de meeste Spaanse banken ook jaarcijfers zien van de laatste 3 jaren. Bij ZZP´ers wordt het inkomen berekend door een gemiddelde te nemen van de laatste 3 jaar. Als het inkomen het laatste of huidige jaar flink is gestegen dan kunnen we dit ook presenteren.

WeCare Mortgages onderscheidt zich

WeCare Mortgages maakt onderscheidt door met u mee te denken om de hypotheekaanvraag in Spanje duidelijk en begrijpbaar te presenteren bij de Spaanse banken. Voorbereiding is het halve werk. Wij geven u aan welke documenten benodigd zijn om de hypotheekaanvraag te kunnen presenteren. U hoeft geen documenten naar het Spaans te vertalen, dat doen wij voor u.

Hypotheek Spanje berekenen – Hypotheek Check

 

Versterk uw onderhandelingspositie bij het
kopen van een woning in Spanje

Doe de Hypotheek Check