Spaanse hypotheek oversluiten

Veilig een hypotheek in Spanje afsluiten?

Vraag de Hypotheek Check aan!

Spaanse hypotheek oversluiten?

Uw hypotheek verbeteren of oversluiten?

In Spanje worden de meeste hypotheken afgesloten met een variabele rente. Eén van de voordelen hiervan is dat u kunt profiteren van tussentijdse dalingen in rente. Nu de hypotheekrente ongekend laag staat, kan het voordelig zijn om nu de rente vast te zetten. Er zijn twee manieren om de voorwaarden van uw hypotheek te verbeteren; via een ´vernieuwing´ of een ´oversluiting´.

Hypotheek vernieuwen

Anders dan bij een oversluiting worden bij een vernieuwing de bestaande voorwaarden heronderhandeld bij dezelfde bank als waar de hypotheek loopt. Een vernieuwing kan, naast een rente (type) verandering, verschillende veranderingen van de voorwaarden inhouden, zoals bijvoorbeeld;

  • verhoging van het hypotheekbedrag
  • verandering van de looptijd
  • verandering van de tenaamstelling
  • verandering van hypotheekvorm

Zodra er overeenstemming is bereikt met de bank over de veranderingen, kan de vernieuwing worden geformaliseerd. Afhankelijk van het type veranderingen moet de hypotheekakte gewijzigd worden bij de notaris.

Hypotheek oversluiten

Als blijkt dat de bank niet wil meewerken met de veranderingen of verbetering van de voorwaarden, kunt u kiezen om uw hypotheek over te sluiten bij een andere bank. Het doel van de oversluiting is om de rente te verbeteren. De huidige hypotheek wordt dan ´vervangen´ door de nieuwe hypotheek, daarmee wordt de huidige hypotheekakte geannuleerd en een nieuwe hypotheekakte met nieuwe voorwaarden opgesteld.

Zoals bij een normale hypotheekaanvraag wordt eerst de financiële situatie getoetst en een taxatie uitgevoerd. Daarna verloopt het iets anders. Bij groen licht wordt er een hypotheekofferte door de ´nieuwe bank´ uitgebracht. Deze zal via de notaris aan de huidige hypotheekbank worden aangeboden. Indien er geen tegenbod van de huidige bank komt na 21 werkdagen is er automatisch akkoord om de hypotheek over te sluiten.

Dit type oversluiting wordt ´subrogacion´ genoemd en is goedkoper dan het vestigen van een geheel nieuwe hypotheek, de kosten voor hypotheekbelasting komen namelijk te vervallen. Alleen de kosten voor de taxatie, notaris, register en gestoria komen voor uw rekening.

Doe de Hypotheek Check om te weten of u in aanmerking komt om uw hypotheek over te sluiten.

Maarten, ondernemer in Nederland (hypotheek voor huis in Marbella)

Via Euro Economics bij Hypotienda terecht gekomen voor een financiering van onze Spaanse woning. Saskia van Hypotienda heeft ons uitstekend in het Nederlands geholpen. Voor ondernemers is het niet altijd eenvoudig om een hypotheek voor elkaar te krijgen. Saskia en haar team weet echter exact wat er in Spanje nodig is. En zij schromen niet om, ondanks de complexiteit van een niet standaard aanvraag, veel tijd te investeren in een custom made oplossing. Chapeau voor de drive en ambitie om klanten zo goed mogelijk te helpen!

De klantfocus van Hypotienda is een voorbeeld voor de financiële dienstverlenende sector.

w

Heeft u vragen?

We care!

Neem gerust contact op met onze specialist op +34 952 263 023 of stuur een e-mail.

oversluiten hypotheek spanje
wecare mortgage team spanje

WeCare mortgages

Hypotheek oversluiten én vernieuwen

Bij het oversluiten van de hypotheek om de rente te verlagen, kan tegelijkertijd ook een verandering of vernieuwing van andere voorwaarden worden aangevraagd. Bijvoorbeeld het verhogen van het hypotheekbedrag of het verlengen van de looptijd.

WeCare Mortgages helpt u

Voordat u kiest om de hypotheek over te sluiten en te vernieuwen is het verstandig eerst alle kosten in kaart te brengen. Wij kunnen u al het werk uit handen nemen en in het hele traject begeleiden. We hebben jarenlange ervaring in het onderhandelen met banken en het maken van reële berekeningen. En al die opties leggen we u dan gewoon uit in het Nederlands, zodat u precies weet waar het over gaat.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Wij maken graag een Hypotheek Check.

Wilt u weten wat uw maximale hypotheek is in Spanje?

×

 

Hallo!

Klik hieronder om de conversatie te beginnen op Whatsapp.

× Hoe kan ik u helpen?