Hypotheekrente Spanje

Veilig een hypotheek in Spanje afsluiten?

Vraag de Hypotheek Check aan!

Hypotheekrente Spanje

Verschillen met Nederland en België

Voordat u een hypotheek in Spanje gaat afsluiten vraagt de hypotheekrente Spanje nog de nodige aandacht. Er zijn een aantal verschillen te ontdekken in vergelijking met Nederland en België.

Kenmerken van de hypotheekrente Spanje

 • De meeste hypotheekcontracten zijn in Spanje afgesloten met een variabele rente
 • Variabele rentes worden vastgesteld aan de hand van het Euribor tarief vermeerderd met een opslag. De opslag is afhankelijk van diverse factoren, zoals het aantal bijproducten dat wordt afgesloten. Ook speelt mee of u belastingplichtig bent als resident in Spanje
 • De herziening van de Euribor rente geschiedt elke 12 maanden. Spaanse banken bieden geen 1-< 3- of 6-maands renteherziening aan
 • Een mix van een rentevaste periode en een variabele rente behoort ook tot de mogelijkheden. De eerste jaren dat de hypotheek loopt wordt de rente vastgezet en daarna gaat de rente automatisch over in een variabele rente. Dit heet een ´hipoteca- mixta´. Deze vorm wordt tegenwoordig niet veel meer gebruikt.
 • De meest gebruikte vorm voor de hypotheekrente Spanje is de rentevaste periode met een vaste looptijd. Voorbeeld: Een rentevaste periode van 15 jaar, heeft ook een looptijd van 15 jaar. De hypotheekvorm is annuïteiten en na 15 jaar is uw hypotheek afgelost. De looptijd is gekoppeld aan uw leeftijd.
 • De vaste en variabele hypotheekrente Spanje kent een boete bij vervroegd aflossen. Lost u de eerste 5 jaar vervroegd af, dan betaalt u 0,5% boete over het af te lossen bedrag. Na deze periode wordt de boete verlaagd naar 0,25%. Bij een rentevaste periode dient u rekening te houden met een boeterente van maximaal 2,5%, die wordt alleen berekend wanneer de bank geld verliest bij het vervroegd aflossen van de hypotheek.

  Wilt u weten welke rentetarieven er voor uw situatie gelden?

  Doe de Hypotheek Check en wij bespreken de verschillende mogelijkheden graag met u.

  Uw hypotheek verbeteren of oversluiten?

  Eén van de voordelen van een variabele rente is dat u kunt profiteren van tussentijdse dalingen in de rente. Wanneer de hypotheekrente ongekend laag staat, kan het voordelig zijn om nu de rente vast te zetten. Er zijn twee manieren om de voorwaarden van uw hypotheek in Spanje te verbeteren; via een ´vernieuwing´ of een ´oversluiting´.

  Hypotheek vernieuwen

  Anders dan bij een oversluiting worden bij een vernieuwing de bestaande voorwaarden heronderhandeld bij dezelfde bank als waar de hypotheek loopt. Een vernieuwing kan, naast een rente (type) verandering, verschillende veranderingen van de voorwaarden inhouden. Lees verder

  Hypotheek oversluiten

  Als blijkt dat de bank niet wil meewerken met de veranderingen of verbetering van de voorwaarden, kunt u kiezen om uw hypotheek over te sluiten naar een andere bank. Het doel van de oversluiting is om de hypotheekrente Spanje te verbeteren. De huidige hypotheek wordt dan ´vervangen´ door de nieuwe hypotheek, daarmee wordt de huidige hypotheekakte geannuleerd en een nieuwe hypotheekakte met nieuwe voorwaarden opgesteld. Lees verder

  Uw huidige hypotheek wijzigen?

  Is het aantrekkelijk om uw huidige hypotheek in Spanje over te sluiten naar een lagere rente?

  Een huis in Spanje kopen?

  Professionele begeleiding is van extra belang wanneer u de Spaanse taal niet volledig beheerst.

  Bouw uw eigen woning in Spanje

  Met een bouwhypotheek kunt u de bouw van uw eigen woning in Spanje financieren.
  w

  Heeft u vragen?

  We care!

  Neem gerust contact op met onze specialist op +34 952 263 023 of stuur een e-mail.

  hypotheekrente spanje1
  wecare mortgage team spanje

  Hypotheekrente Spanje

  WeCare Mortgages helpt u

  Voordat u besluit om uw hypotheek te vernieuwen of over te sluiten is het verstandig om exact te weten wat de kosten zijn. Wij maken een duidelijk financieel overzicht voor u zodat u weet waar u aan toe bent.

  Omdat wij al jaren met Spaanse banken onderhandelen over hypotheken weten we ook precies waar nog winst te behalen valt. Wel zo prettig.

  Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn? Wij maken graag een Hypotheek Check voor u.

  Meer weten over de hypotheekrente in Spanje?

  ×

   

  Hallo!

  Klik hieronder om de conversatie te beginnen op Whatsapp.

  × Hoe kan ik u helpen?