Spaanse hypotheek afsluiten

Veilig een hypotheek in Spanje afsluiten?

Vraag de Hypotheek Check aan!

Spaanse hypotheek afsluiten

Spaanse hypotheek voor buitenlanders

WeCare Mortgages heeft een schat aan informatie over de hypotheekmogelijkheden in Spanje. Voor het geval u het nog niet wist: Als buitenlander (niet- resident) in Spanje kunt u een Spaanse hypotheek afsluiten voor het aankopen van een woning.

Of de Spaanse banken daadwerkelijk een hypotheek toekennen, hangt natuurlijk af van uw financiële situatie.

Zonder advies op eigen houtje een Spaanse hypotheek afsluiten?

WeCare Mortgages heeft in 2008 de Hypotheek Check ontwikkeld. Onze hypotheekadviseurs bestuderen aan de hand van de door u verstrekte gegevens de haalbaarheid van een hypotheek in Spanje én bieden u de beste hypotheekvoorwaarden voor uw situatie. Mits de belangrijkste informatie aanwezig is, maken wij de toets binnen 48 uur.

De Hypotheek Check bespaart u veel tijd en ergernis om zelf op eigen houtje bij elke bank informatie in te winnen. Uw makelaar kent misschien wel een bank, maar hoe onderscheid u een échte goede bank met goede voorwaarden? Juist, een Spaanse hypotheek afsluiten vergt deskundigheid en ervaring van een expert.

Op de pagina ´hypotheek aanvragen´ leest u welke stappen het Spaanse hypotheekproces kent.

Wat zijn algemene hypotheekvoorwaarden in Spanje?

Hypotheekvorm
De hypotheekvorm is in Spanje standaard een annuïteitenhypotheek. Bij deze hypotheekvorm wordt er maandelijks rente en aflossing betaald. Alleen over het openstaande hypotheekbedrag betaalt u rente.

Looptijd
De looptijd van een hypotheek in Spanje kan maximaal 40 jaar zijn. Dit is afhankelijk van uw leeftijd en die van uw partner. Spaanse banken hanteren een eindleeftijd van 75 jaar, dit betekent dat de hypotheek afgelost moet zijn op 75 jarige leeftijd. Voorbeeld: Bent u 58 jaar, dan is de maximale looptijd 17 jaar.

Rente
Hypotheken in Spanje zijn grotendeels gebaseerd op een variabele rente, het 12-maands Euribor tarief wordt als index gebruikt. In de veel gestelde vragen FAQ wordt uitgelegd wat Euribor is. De opslag boven Euribor varieert per bank.

Tip

Laat u niet verleiden maken door een veel te lage rente. Hier zitten vaak dure bijproducten aan gekoppeld die vooraf niet duidelijk worden vermeld. De mate van transparantie in de financiële sector in Spanje is beduidend minder dan in Nederland en België.

Hoeveel de maximale hypotheek in Spanje bedraagt, leest u op deze pagina.

Grootste aanbod

WeCare Mortgages heeft het grootste aanbod van Spaanse hypotheken in heel Spanje.

De beste offerte

Met de hulp van WeCare Mortgages tekent u de beste hypotheekofferte in Spanje.

Professionele begeleiding

WeCare Mortgages begeleidt u door het gehele hypotheektraject. Uw hypotheek is binnen 6 weken geregeld.

w

Heeft u vragen?

We care!

Neem gerust contact op met onze specialist op +34 952 263 023 of stuur een e-mail.

bereken spanje hypotheek
wecare mortgage team spanje

Spaanse hypotheek afsluiten

Bouwhypotheek

Banken in Spanje kunnen zowel de aankoop van de grond als de bouwkosten financieren. Niet elke bank kan of wil een bouwhypotheek verstrekken. Over het algemeen financieren banken tot 70% van de taxatiewaarde na de bouw. De waarde van de grond en de bouwkosten zoals deze in het projectplan staan, worden meegeteld voor de bepaling van de waarde en de financiering.

Wanneer u een woning gaat bouwen (samen met een architect en aannemer) is de hypotheekvorm altijd een bouwhypotheek. Dit betekent dat de hypotheekgelden in een bouwdepot zitten en na elke bouwfase wordt er een deel van het bouwdepot uitgekeerd om de bouwkosten te betalen. Tijdens de bouw kan er een aflossingsvrije periode worden verkregen. Zodra de bouw voltooid is, gaat de hypotheekvorm over in een annuïteitenhypotheek, waarbij er rente en aflossing wordt betaald.

Voor meer informatie over de voorwaarden van een bouwhypotheek kunt u een Hypotheek Check laten uitvoeren waarbij wij u uitvoerig informeren.

Een Spaanse hypotheek afsluiten doet u met hulp van WeCare Mortgages!

Wat zijn de kosten voor een Spaanse hypotheek afsluiten?

Een Spaanse hypotheek afsluiten brengt sinds eind 2018 weinig kosten kosten meer met zich mee, zie hieronder:

  • Belasting op hypotheek (Actos Juridicos Documentados): Geen. Sinds eind 2018 worden deze kosten door de Spaanse banken betaald.
  • Bankkosten: Bij elke bank betaalt u bankkosten voor het afsluiten van een hypotheek. Afhankelijk van bank wordt het bedrag vastgesteld.
  • Notaris- en registratiekosten: Geen. Sinds eind 2018 worden deze kosten door de Spaanse banken betaald.
  • Taxatiekosten: De kosten voor een taxatie zijn afhankelijk van de waarde van de woning. Wij kunnen vooraf een indicatie geven van dit bedrag.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Veilig een hypotheek in Spanje afsluiten?

×

 

Hallo!

Klik hieronder om de conversatie te beginnen op Whatsapp.

× Hoe kan ik u helpen?