WeCare Mortgages is één van de belangrijkste spelers in de Spaanse hypotheekverstrekking voor de Nederlandstalige kopers in Spanje en één van de weinige, zo niet de enige Nederlandstalige in Spanje die de titel ‘Informador de Credito Inmobiliario” (ICI) mag dragen.

Hypotheekspecialist Martin Faessen Mendiela behaalde afgelopen maand zijn certificaat met registratie bij de Spaanse Centrale bank. Deze certificering is gericht op kredietbemiddelaars (ook voor het personeel van de banken) in Spanje die informatie- en commercialisatietaken uitvoeren in vastgoedkrediet. Certificaten die niet in Spanje zijn behaald zijn hier ook niet geldig en bieden geen bescherming voor de klant op de Spaanse hypotheekmarkt. Alleen adviseurs met de Spaanse examenvereisten zijn geautoriseerd om namens de klant met de banken te onderhandelen.

Door wie?

Het certificaat wordt uitgegeven door het Spaanse Instituut voor Financiële Analisten (IEAF). Dit is een door de Spaanse Centrale bank geautoriseerde instelling die deze certificaten mag verstrekken.

Wat is het doel?

Het doel van het certificaat is ervoor te zorgen dat uw hypotheekadviseur beschikt over voldoende kennis van het hypotheekfinancieringsproces op basis van de richtlijnen van de Spaanse Centrale bank.

Hoe profiteert u als hypotheekklant in Spanje hiervan?

Na de intreding van de nieuwe hypotheekwet in Spanje in maart 2019 is deze titel volgens de EU-normen verplicht om hypotheekklanten op neutrale wijze te kunnen adviseren en zodoende de beste financieringsoptie voor uw woning te krijgen. De klant krijgt op die manier dus de beste deal.

Wat als mijn hypotheekadviseur dit certificaat niet heeft?

De hypotheekadviseurs die niet over een certificaat beschikken, beperken zich tot het in contact brengen van de klant met de bank zónder tussenkomst. Dit is nadelig voor de klant omdat de bank hun eigen product zal verkopen, ongeacht of dit voor u als klant het beste is. Het is aan te raden om uw hypotheekadviseur te vragen naar dit certificaat voordat u het hypotheektraject aangaat.

Hoe vindt WeCare Mortgages de beste hypotheek voor u?

De adviseur van WeCare Mortgages zal de verschillende mogelijkheden analyseren totdat de beste financiering voor u is gevonden. Het hebben van de titel garandeert dat hij over voldoende actuele kennis met betrekking tot de vastgoedmarkt en het hypotheekfinancieringsproces beschikt. Bovendien is hij in staat om informatie- en commercialiseringstaken op dit gebied uit te kunnen voeren. De voornoemde kennis bestaat uit alle details van een lening en de kosten van de formalisering ervan; de effecten die een wijziging in de rentetarieven op de vergoeding kunnen hebben; de ethische code van de sector én alles omtrent de nieuwe hypotheekwet. Denk hierbij aan keuzevrijheid van de klant om een notaris te kiezen om het aanbod van de bank te kunnen herzien alvorens de lening te ondertekenen.

WeCare Mortgages zorgt ervoor dat u de beste financieringsoplossingen afgestemd op uw behoeften te zien krijgt, zodat u alleen de oplossing hoeft te kiezen die het beste bij u past.

Een hypotheek in Spanje afsluiten via de bemiddeling van WeCare Mortgages is een manier om:

  • Tijd te besparen: U hoeft niet van bank naar bank te lopen totdat u de informatie vindt die u nodig hebt.
  • Toegang tot het beste aanbod te krijgen: Dankzij onze uitstekende contacten, overeenkomsten en volume met bepaalde banken hebben we toegang tot zeer voordelige voorwaarden.
  • Zorgen weg te nemen: Wij weten exact welke documentatie we van u nodig hebben om een hypotheek te verkrijgen.

WeCare Mortgages neemt verschillende financiële mogelijkheden vanuit een neutrale positie in overweging.

Het bedrijf

WeCare Mortgages is inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers in de Spaanse hypotheekverstrekking voor o.a. de Nederlandstalige kopers in Spanje. Door het uitmuntende track record van WeCare Mortgages bij de grote Spaanse hypotheekverstrekkers én de uitgebreide ervaring en connecties in die sector van hypotheekadviseur Martin Faessen, is het bedrijf in staat exclusieve voorwaarden van Spaanse hypotheken te onderhandelen. Dit zorgt, samen met de zeer klantgerichte en Nederlandstalige dienstverlening, voor een unieke service waar Nederlanders, Belgen en andere nationaliteiten (veelal niet-residenten), die een hypotheek in Spanje willen afsluiten, de vruchten van plukken.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

×

 

Hallo!

Klik hieronder om de conversatie te beginnen op Whatsapp.

× Hoe kan ik u helpen?